WTCC 2009

Alles over Autosport kun je hier bespreken.
Gebruikersavatar
Niek-106
Berichten: 2393
Lid geworden op: wo 31 okt 2007 17:41
Schaal: 1:18
Locatie: ---
Contacteer:

Re: WTCC 2009

Bericht door Niek-106 »

Echt een stomme fout van de safety car om gelijk op de race lijn op te denderen :doh:
Wel een leuke race gezien

Niek :cool:
Afbeelding
Gebruikersavatar
droomautoos
Berichten: 856
Lid geworden op: di 07 okt 2003 22:21
Locatie: Schijndel
Contacteer:

Re: WTCC 2009

Bericht door droomautoos »

Volgens mij is een van hun Kermit :mrgreen:
Open bodies schoppen kont
Gebruikersavatar
rudie20vt
Berichten: 3577
Lid geworden op: vr 25 feb 2005 21:59
Schaal: 1:43
Locatie: Haaksbergen

Re: WTCC 2009

Bericht door rudie20vt »

inderdaad, mooie race maar wat een fout van de kerel in de safety caren die tik die coronel kreeg in race 1 is ook niet netje's.
Afbeelding
Gebruikersavatar
Markopolo
Forumbestuur
Berichten: 6149
Lid geworden op: wo 08 okt 2003 09:13
Schaal: 1:43
Locatie: Naast de buren!
Contacteer:

Re: WTCC 2009

Bericht door Markopolo »

Tsja, op zo'n manier wordt het WTCC inderdaad spannender dan de DTM :lol:

Wat een poppenkast zeg, tubrodrukken aanpassen, toerentallen aanpassen, geen plaagstootjes uitdelen en smerige overtredingen pas veeeeel later toch maar bestaffen :lol:
Ze weten van voor niet eens meer wat er achteraan aan regels besproken zijn en die Safety Car situatie was toch wel de kers op de slagroom wat Pau betreft :lol:

WTCC al the way :worshippy: DTM was dan wel niet spannend, het had wel een verrassende winnaar :D
Gebruikersavatar
Jolly Club
Berichten: 4652
Lid geworden op: vr 27 feb 2004 20:55

Re: WTCC 2009

Bericht door Jolly Club »

mooie race maar wat een fout van de kerel in de safety car
Technically deed die wannabe-maylandert het eigenlijk best goed, hij bracht A) het racetempo terug naar onder de gegeven omstandigheden aanvaardbare proporties, en 2) ook het opvangen van de koplopert ging in een keer goed! Met name dat laatste wil in andere raceklassen nog wel eens voor problemen zorgen...

:feest:

- I'm not interested in facts, I find they tend to cloud my judgement. -
Gebruikersavatar
Markopolo
Forumbestuur
Berichten: 6149
Lid geworden op: wo 08 okt 2003 09:13
Schaal: 1:43
Locatie: Naast de buren!
Contacteer:

Re: WTCC 2009

Bericht door Markopolo »

Wat een heerlijke soap toch :lol:
Autosport schreef:MST, de organisatie die de tijdwaarneming in het FIA WTCC verzorgt, produceert altijd keurige documenten, voorzien van datum en tijd van publicatie. Uit het tijdstip waarop de uitslag van de tweede WTCC-race van gisteren in het Zuid-Franse Pau uit de printers rolde, kan worden opgemaakt dat er nog bijna zeven uur lang (!) is gediscussieerd en gedebatteerd over de uitslag. 22.24 uur is het tijdstip dat op het document is vermeld… Wat er allemaal achter de schermen is gebeurd, past volledig in het beeld van het meest chaotische weekeinde in de historie van het WTCC. Leest u even mee?

“Na de technische controle werden de volgende auto’s niet in overeenstemming met het maximum toerental en/of de turbodruk bevonden: nrs. 1, 2, 3, 4, 5, 9, 14, 18, 19, 20, 21, 23, 29, 30 en 33. De sportcommissarissen, rekening houdend met de uitzonderlijke omstandigheden en verwarring, hebben besloten, een waarschuwing aan de betreffende deelnemers op te leggen, die eraan werden herinnerd dat hun auto’s voor de resterende evenementen van het seizoen aan alle technische reglementen moeten voldoen.”

Zestig procent van het veld niet conform
Zo luidt, in vertaling, de inhoud van het FIA-document waarmee de mondiale sportorganisatie zijn eigen falen officieel vastlegde. Sportcommissarissen Yves Bacquelaine, Tim Schenken en Gérard Loriaux wisten het waarschijnlijk zelf ook allemaal niet meer. Voor de goede orde: we praten hier dus over vijftien auto’s, van de 25 die aan de tweede race deelnamen. De betrokken coureurs, in de volgorde van de bovenvermelde startnummers: Yvan Muller, Gabriele Tarquini, Rickard Rydell, Jordi Gené, Tiago Monteiro, Alessandro Zanardi, Nicola Larini, Jaap van Lagen, Kirill Ladygin, Viktor Sjapovalov, Tom Coronel, Felix Porteiro, Eric Cayrolle, Mehdi Bennani en Laurent Cazanave. Zestig procent van het veld reed dus met een auto die niet aan het reglement voldeed – en de FIA besloot niets te doen…

"Iedereen overspannen"
“Het leek wel alsof iedereen dit weekend overspannen was. Het stond allemaal op scherp. Rijders, de FIA, sportcommissarissen… Het was heel vreemd”, analyseerde Tom Coronel na afloop van het evenement. De coureur van het SEAT Team Holland was één van de rijders die na de kwalificatie op zaterdag zijn oorspronkelijke derde positie in de startopstelling verloor na een merkwaardig protest van SEAT Sport, dat tegen de vermeend te hoge toerentallen bij alle benzine-auto’s protesteerde.

Max Mosley wil bemiddelen
Hoe het nu verdergaat in het WTCC valt niet te zeggen. Het geruchtencircuit in Pau meldde al dat SEAT Sport mogelijk overweegt om terug te keren naar de benzineversie van de Leon, in plaats van de omstreden TDI-turbodiesel. “Coronel heeft zowel hier als in Marrakesj laten zien dat je met een Leon met benzinemotor ook goed kunt meekomen”, vernamen we van een bron in het fabiekskamp. RTL GP-collega Rick Winkelman wist te melden dat FIA-voorzitter Max Mosley hoogstpersoonlijk wil helpen om de hoog opgelopen gemoederen in het WTCC weer een beetje te bedaren. Het is te hopen dat er al niet teveel schade is aangericht, zodat Mosleys pogingen nog iets kunnen uithalen…
En het mooie is toch wel dat de teambaas van Seat in eerste instantie dit gezeik in gang had gezet omdat ie boos was dat BMW protest had aangetekend, en nu blijkt dat die TDI's nog niet zuiver zijn, maar Priaulx, Farfus en Mùller komen niet in het verhaal voor :lol: Toch weer een voordeeltje voor Seat :shifty:
Gebruikersavatar
Markopolo
Forumbestuur
Berichten: 6149
Lid geworden op: wo 08 okt 2003 09:13
Schaal: 1:43
Locatie: Naast de buren!
Contacteer:

Re: WTCC 2009

Bericht door Markopolo »

GTST is er niks bij :D
fiawtcc.com schreef:The incident that involved the safety car and Franz Engstler’s BMW on the second lap of Pau’s Race 2 was investigated by the panel of the Stewards.
The investigation ascertained that, although the FIA Race Director had started the safety car procedure alerting the marshals for waving the yellow flags and showing the SC boards, the safety car driver had not been given the go. He left the pit lane on his own, steering in the middle of the track instead of using the acceleration lane.
The data logged by the ECU of Engstler’s BMW showed that he actually slowed down and braked as he saw the yellow flags and SC boards on the main straight. However, the German driver – who was leading the race from the eventual winner Alain Menu – could not avoid the crash when came out of Turn 1 and found the safety car cutting across.
The Stewards, taking into account the gravity of the facts, decided to forward their report to the FFSA (French sporting authority), recommending to take appropriate sanctions against Philippe Cholet and Jean-Pierre Colas who were in charge for the safety car and any other responsible official.
Gelijk reactie op je punt Schumi :thump_up:

:think: Wat zou de straf zijn, wordt de safety car de volgende race 10 plaatsen terug gezet :lol:
Gebruikersavatar
Jolly Club
Berichten: 4652
Lid geworden op: vr 27 feb 2004 20:55

Re: WTCC 2009

Bericht door Jolly Club »

Wat zou de straf zijn, wordt de safety car de volgende race 10 plaatsen terug gezet
100 Miljoen boete en verbannen naar het einde van de pitstraat ! :mrgreen:

- I'm not interested in facts, I find they tend to cloud my judgement. -
Gebruikersavatar
Vazily
Berichten: 327
Lid geworden op: za 18 okt 2008 19:17
Locatie: Geraardsbergen
Contacteer:

Re: WTCC 2009

Bericht door Vazily »

De foto's van Pau zijn online geraakt.

http://www.vazily.be/circuit.htm

Enjoy
Gebruikersavatar
Markopolo
Forumbestuur
Berichten: 6149
Lid geworden op: wo 08 okt 2003 09:13
Schaal: 1:43
Locatie: Naast de buren!
Contacteer:

Re: WTCC 2009

Bericht door Markopolo »

RTLGP schreef:In het Duitse Oschersleben start op 6 september de slotfase van het seizoen in het FIA WK Toerwagens (WTCC). Ook Tom Coronel komt onder de vlag van het SEAT Team Holland weer aan de start. Het zal dit seizoen zijn voorlaatste optreden in het WTCC worden, want de Nederlandse SEAT-importeur Pon Car, die de deelname van Coronel aan het wereldkampioenschap financiert, heeft besloten om vanwege financiële redenen af te zien van de beide laatste WTCC-evenementen in Japan en Macau. Na Oschersleben rijdt Coronel nog de WTCC-races op het Italiaanse circuit van Imola (20 september).
SEAT-importeur Pon Car benadrukt dat de huidige economische situatie de enige reden is om de inschrijving van Tom Coronel voor de WTCC-evenementen in het Japanse Okayama (1 november) en op het stratencircuit van Macau (22 november) terug te trekken. Als gevolg van de teruglopende automarkt wordt het autosportbudget beperkt, met de genoemde beslissing als gevolg. Tegelijkertijd is echter wel de intentie uitgesproken om samen met Tom Coronel actief te blijven in de autosport. Voor het seizoen 2010 worden diverse uiteenlopende mogelijkheden bestudeerd, om zodoende een afgewogen beslissing te kunnen nemen.

SEAT Team Holland is sinds vijf jaar actief in de hoogste toerwagenklasse met een predikaat van de mondiale autosportorganisatie FIA. Het project begon in 2005, het jaar dat het Wereldkampioenschap Toerwagens nieuw leven werd ingeblazen. Coronel bemande een SEAT Toledo Cupra, ingezet door het team GR Asia onder leiding van de Brit Paul Ridgway. Een prachtige derde plaats van Coronel in de tweede race op het circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen was het beste resultaat van dat jaar.

Van SEAT Toledo in SEAT Leon
In 2006 kreeg Coronel vanaf het derde raceweekeinde op het circuit van Brands Hatch de beschikking over een SEAT Leon, die de Toledo verving. In zijn eerste race met de nieuwe, in oranje en zwart uitgevoerde auto, was hij gelijk al de best geklasseerde privérijder en eind dat jaar won Coronel de kampioenstitel bij de Independents. Het beste resultaat van het seizoen was een uitstekende derde plaats in de laatste race van het seizoen op het stratencircuit van Macau. In 2007 reed Coronel opnieuw met de Leon, wederom ingezet door GR Asia. Een vierde plaats op het stratencircuit van Porto en twee vierde plaatsen in het Zweedse Anderstorp waren de beste scores van het jaar.

Winst in Japan
Afgelopen jaar werd de SEAT Leon van Tom Coronel voor het eerst ingezet door het Spaanse SUNRED, dat nauw aan het fabrieksteam van SEAT Sport is gelieerd. Na de sterke tweede plaats in Oschersleben volgde de eerste overwinning voor de Nederlandse coureur tijdens de race in het Japanse Okayama, een bijzondere prestatie voor een landgenoot op WK-niveau. Sinds dit seizoen strijdt Coronel weer mee om de Yokohama Independents’ Trophy, waarin hij momenteel tweede staat. Op het circuit van Valencia behaalde hij tot nu toe zijn beste resultaat van het jaar, daar eindigde hij als zevende.

Toekomst
De autosportactiviteiten van SEAT Team Holland in het WK Toerwagens hebben een flinke bijdrage geleverd aan het sportieve merkimago van SEAT. Reden voor de Nederlandse importeur Pon Car om een passend vervolg te geven aan het succesvolle lustrum. Vandaar dat de intentie is uitgesproken om in 2010 met ‘ambassadeur’ Tom Coronel actief te blijven in de autosport.
Juist waar hij vorig jaar won mag hij nu niet rijden, beetje jammer van Pon, maar ja het " excuus" wordt maar weer eens gebruikt :snooty:
Plaats reactie